Gyvūno netektis
top of page

Atsisveikinimas su gyvūnu. Likti kartu su gyvūnu eutanazijos akimirkoje ar išeiti?

Updated: Jan 24, 2021

Prieš suleidžiant šuneliui medikamentus, kurie turėjo jį užmigdyti, apsikabinau jį paskutinį kartą ir padėkojau už visus kartu praleistus metus.

Net, kai eutanaziją rekomenduoja veterinaras, šią mintį palaiko šeima ar draugai, galutinis sprendimas tenka gyvūno šeimininkui, o priėmimus šį, ateina laikas antrajam sprendimui - likti kartu su gyvūnu eutanazijos akimirkoje ar išeiti?

Įprastai šeimininkai, kurie nerimauja dėl nemalonaus vaizdo ar stiprių savo paties emocijų, nelieka kartu su gyvūnu eutanazijos metu. Vis tik praėjus kuriam laikui po gyvūno mirties, gali aplankyti kaltės arba gėdos jausmas, kad svarbią akimirką nebuvote šalia ir negalėjote padėti gyvūnui. Tokiu atveju galima save nuraminti, kad tą sunkią akimirką, kai emocijos ypatingai slegia, priėmėte geriausią sprendimą, kokį buvo galima sugalvoti.


Jeigu turite galimybę pasiruošti atsisveikinimui ...


Vertinga pasitarti su veterinarijos gydytoju, kokia tikėtina gyvūno reakcija eutanazijos metu. Galbūt pasikviesti artimą žmogų pabūti kartu. Akimirką prieš leidžiant medikamentus galima išnaudoti padėkai ir atsisveikinimui. Net jeigu gyvūnas negali jūsų suprasti ar išgirsti, tai gali būti vertingas momentas išsakyti visus svarbius žodžius. Taip prisiminimas apie gyvūno užmigdymą taps ne traumuojančiu ar sunkiu, o atsisveikinančiu.





76 views

Recent Posts

See All
bottom of page